Til je voet op & zet die stap!

Til je voet op & zet die stap!

voetBang om je baan op te zeggen? Vrees om jouw gouden kooi te verlaten? Zittend in die denderende sneltrein zonder besef van de arbeidsmarkt? Probeer het eens! Til je voet op, zet die stap en ga gewoon open het gesprek aan. Manager, Directeur en/of Professional, dat maakt niet uit. Jij voelt duidelijk óf je in beweging wilt komen. Volg je kracht en kwaliteit, daar ligt je meerwaarde in deze arbeidsmarkt. Jouw kwaliteit, is jouw meerwaarde en geeft jou de richting aan. Graag neem ik je weer mee in een kijkje achter mijn schermen als headhunter!

Piet werd door mij benaderd comfortabel zittend in zijn gouden kooi. Dit keer niet voor een sexy bedrijf. Je begrijpt het wellicht, ik kreeg er geen beweging in. Ik hoorde allerlei bezwaren: te ver rijden, geen verbetering in salaris, ik weet wat ik nu heb, geen vast contract, ik wil een andere branche etc. etc. Luisteren deed hij al niet meer, geen doorkomen aan. Had ik hem al gezegd dat de inhoudelijke uitdaging uniek is in de markt en dat hij als Finance professional alle vrijheid krijgt om mee te sturen in dit bedrijf……..hallo….hallo??!!

Weken gingen voorbij. Herstart procedure. Opnieuw werven. Toch Piet weer eens proberen te bewegen. Piet wilde nu toch wel praten, maar benadrukte: “ik heb vooral geen haast, een gesprek bij de klant kan ergens over een week of 5”. OK???? Pff wisten jullie al hoeveel geduld en incasseringsvermogen je als headhunter moet hebben? Afin. Je raadt het. Piet 1,5 maand later op gesprek. En toen, toen…..liefde….niets dan liefde…zijn feedback op het gesprek vloog gewoon door de telefoon…het bedrijf bleek toch die ruwe diamant, sexiër dan verwacht en guess what: een 2de gouden kooi. Wat wil je nog meer in deze tijd!!! Je snapt het al; daarna ging het snel, heel snel. Iedereen blij.

Til je voet op en beweeg! Ook al verwacht je er niets van, je leert jouw juiste pad te vinden door in beweging te komen. Jouw stap ligt dichterbij dan je denkt. Al eens goed in jouw eigen netwerk gekeken? Niet alleen kijken, maar doe er iets mee. Ga koffie drinken! Ontmoet!

Veel plezier onderweg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

retailing.nl website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024