Interview Kasper Klaarenbeek, dagvoorzitter van WGOIR 2016

Retail is het mooiste vak van de wereld. Ik ben er groot gegroeid, ik heb in de mode heel lang mogen werken, ik heb een groot aantal jaren bij Kruidvat mogen meedraaien en, ja, wat is er nou mooier om dagvoorzitter te mogen zijn van het 25ste ‘What’s going on in retailing’ dit jaar.

Omnichannel

Omnichannel’ is het thema van dit congres. En alle kanalen, maar ook alle technieken zie je versmelten. Enorme ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld bij een opticien zoals hier waar een virtual reality gewoon zijn intrede doet.

Succesformules

Ik denk dat hét schoolvoorbeeld op dit moment in Nederland nog steeds de Bijenkorf is. Daar gebeuren geweldige dingen maar of je nou naar Bol kijkt of… Er zijn zo verschrikkelijk veel initiatieven. Sommigen nog heel klein, sommigen al heel erg massief, maar er gebeurt op heel veel fronten van alles. Het geheim is dat je het lef hebt om te experimenteren. Dat je dus niet probeert om alles in één keer voor iedereen goed te doen maar dat je kleine, krachtige initiatiefjes durft neer te zetten, waarmee je weer kunt ontdekken wat je nog beter kunt doen.

Mobile

Mobile is niet meer weg te denken. 70 procent van alle zoekopdrachten gaat inmiddels via mobile. Dus als retailer moet je er middenin zitten en is het dus van levensbelang. En de winkelstraat van de toekomst biedt volgens mij weer heel veel kansen voor jonge, kleine ondernemers om weer het verschil te maken.
Dus het contrast tussen grote ketens en weer klein ondernemerschap in de winkelstraat geeft weer nieuwe kleur. Dat is heel erg belangrijk. En wat je natuurlijk ziet is dat de pure players ook weer in de winkelstraten komen en dat de echte bricks van vroeger steeds beter worden, ook in online. Die versmelting maakt het denk ik heel spannend.

What’s going on in (R)etailing?

Je kan je eigenlijk niet veroorloven om er niet bij te zijn dit jaar. Omnichannel, alle ontwikkelingen die er aan de gang zijn die zijn zo groot dat je kan er naar blijven zoeken op internet en allerlei mogelijke kanalen maar hier heb je heel compact uit ervaring van collega’s en geweldige sprekers kan je jouw belangrijkste essenties halen en zorg dat je erbij bent!

Bekijk het programma


wdwOp 7 april a.s. ben ik, Kasper Klaarenbeek, de dagvoorzitter van het 25e ‘What’s going on in (R)etailing?!’ congres. Je begrijpt dat je dit in deze roerige tijden niet mag missen! De voorbereidingen van het congres draaien op volle toeren en ik heb inmiddels al een groot aantal sprekers gesproken over hun verhalen. Ik vind het echt ongelofelijk hoeveel ze willen en kunnen delen met de deelnemers aan het congres. Niet alleen maar de successen, ook de zorgen en vragen waar ze mee worstelen, komen uitgebreid aan de orde. Soms alleen op zakelijk gebied maar ook persoonlijk.

Kasper Klaarenbeek_profielfoto groot 2015Hoe bereid jij je voor op deze dag? Hoe zorg je dat je maximaal rendement haalt op jouw deelname? Ik adviseer je hier vooral werk van te maken. Kies uit het enorme aanbod jouw persoonlijke meerwaarde-route door de dag. Zorg dat je heel goed weet welke vragen je beantwoord wilt hebben en hoe je je voordeel gaat doen met de informatie en inspiratie die je gaat opdoen.

Als je vragen aan mij hebt of een brandende vraag aan een spreker die je graag wilt dat ik voor je stel, dan hoor ik het graag!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

retailing.nl website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024